Over mij

Mevr. H.D. (Dorien) Philipszoon

Psychiater & psychoanalytisch psychotherapeut

Big-registraties: 59023250401 (psychiater); 29023250416 (psychotherapeut)

AGB-code praktijk: 03072493

AGB-code persoonlijk: 03059869

KvK nummer: 34337657


Wie ben ik?

Na mijn geneeskundestudie aan de Universiteit van Amsterdam, specialiseerde ik mij in het AMC tot psychiater. Daarna heb ik bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie de opleiding tot psychoanalytisch psychotherapeut gedaan. Later heb ik mij gespecialiseerd in Mentalization-based treatment (MBT) en Affectfobiebehandeling (AFT). 

Ik vind een goede en persoonlijke behandelrelatie de basis van mijn werk. Ik behandel graag patiënten met persoonlijkheidsproblematiek, stemmings- en angststoornissen en complexe problematiek in mijn eigen praktijk, die ik sinds 1999 voer.

Naast de directe patiëntenzorg vind ik de overdracht van kennis en ervaring aan jonge mensen belangrijk en stimulerend. Om deze reden werk ik ook als (waarnemend) opleider op de Afdeling Psychiatrie van het Zaans Medisch Centrum te Zaandam. Deze afdeling heeft een grote dagkliniek voor patiënten met persoonlijkheidsstoornissen waar veel psychiaters in opleiding een stage doen. Hier en op andere opleidingen van psychiaters, psychotherapeuten en klinisch psychologen treed ik als docent en supervisor op. Tevens ontwikkel en organiseer ik als voorzitter van de Opleidingscommissie Amsterdam van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie samen met onze commissie het onderwijs.

Maatschappelijk vind ik het belangrijk om mij in te zetten om psychiatrische zorg en psychotherapie toegankelijk te houden voor mensen die dat nodig hebben. Om dit te realiseren probeer ik als voorzitter van de Afdeling Psychotherapie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie zowel inhoudelijk als in het publieke debat hier een bijdrage aan te leveren.